Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Ankara`nın Yenimahallesi ilçesinde bulunuyor . Ülkemizin en büyük kütüphanesi özelliğini taşıyan kütüphanede , 4 milyondan fazla kitap ve 120 milyon makale ve ayrıca 550 bin e kitap bulunuyor . 125 bin metrekare kapalı alanı bulunan Millet kütüphanesi içerisinde 5000 kişilik oturma alanı ile misafirlerine hizmet sunuyor . Haftanın 7 günü 24 saat hizmete açık bir kütüphane Millet Kütüphanesi . İç tasarımı o kadar modern ve güzel yapılmış ki , hayran kalmamak elde değil .

Kütüphane Bölümleri

11 kattan oluşan kütüphane bünyesinde , gençler , çocuklar ve yetişkinler için ayrılmış salonlar bulunmakta . Ayrıca sergi salonu , eğitim merkezi , konferans salonu , şifahane , davet kabul merkezi , mescit , kantin gibi bölümler de bulunuyor . Hadi bu bölümlere birlikte göz atalım .

Cihannüma Salonu

Miilet-Ktuphanesi-Cihannuma-Salonu- Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Kütüphanenin en gözde ve ihtişamlı salonu burası bence . Burada saatlerimi geçirebilirim . Salonun tavanında , Alak suresinden , ” O , kalemle yazmayı öğretendir . İnsana bilmediğini öğretendir . ” ayeti yer alıyor . 220 kişilik oturma alanına sahip salonda yaklaşık 200.000 adet kitap bulunuyor .

Divan Salonu

Millet-Kutuphanesi-Divan-Salonu-1024x683 Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Kütüphanenin giriş katında bulunan bu salon 400 kişilik oturma kapasitesine sahip . Çok şık ve modern bir tasarıma sahip bu bölüm okuma ve bekleme alanı olarak tasarlanmış .

Okuma Salonları

Millet-Kutuphanesi-okuma-salonu-1024x683 Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

Kütüphanenin en sakin bölümü olan okuma salonlarının oturma kapasitesi 1328 kişiliktir . Bu bölümde yaklaşık 300 bin adet kitap bulunuyor . Okuma salonları , kütüphanenin 2. ve 4. katlarında bulunuyor .

Nadir Eserler Kütüphanesi

Yaklaşık 50.000 adet nadir eserlerin bulunduğu bu bölümde , 224 kişilik oturma alanı mevcuttur . Nadir Eserler Kütüphanesi 2 kattan oluşup , içerisinde 8 adet çalışma odası bulunuyor . Nadir Eserler Kütüphanesinde , baskısı tükenmiş nadir içerikler , Osmanlı Türkçesi ile yazılmış matbu eserler , yazmalar , resim ve gravür içeren eseleri bulabilirsiniz .

Araştırma Kütüphanesi

Araştırma Kütüphanesi de Nadir Eserler bölümü gibi 2 kattan oluşuyor . Bu bölümde 20 adet çalışma odası mevcut ve 630 kişilik oturma kapasitesine sahip olan kütüphanede 20 bin adet kitap bulunuyor . Araştırma içerikli bilimsel kitapları bu bölümde bulabilirsiniz .

Nasreddin Hoca Çocuk Kütüphanesi

5-10 yaş çocuklar için hazırlanmış olan bu bölüm 197 kişilik oturma alanına sahip olup içerisinde 25.000 adet kitap bulunuyor . Burada çocuklar için masal dinleme aktivitesi de yapılıyor . Ayrıca bu bölümde bireysel ya da grup halinde görsel ya da işitsel içerikleri izleyebilmek için bir de sinema salonu bulunuyor .

Gençlik Kütüphanesi

10-15 yaş grubu için hazırlanmış olan Gençlik Kütüphanesinde 12.000 adet içerik bulunuyor ve bu bölüm 74 kişilik oturma alanına sahip . Bu bölümde rezervasyon yaparak bireysel alanları kullanma imkanı bulabiliyorsunuz .

Ses ve Görüntü Kütüphanesi

Yaklaşık 10 bin adet görsel ve işitsel içerik bulunan bu bölümde 209 kişilik oturma kapasitesi bulunuyor . 2 kattan oluşan bu bölümde 4 adet dijital oda ve 12 adet bireysel dinleme – izleme odaları bulunuyor . Burada bireysel odalarda görsel içerikleri keyifle izleme imkanını bulabiliyorsunuz .

Süreli Yayınlar Salonu

193 kişilik kapasiteli Süreli Yayınlar salonunda edebiyat , sanat , hukuk , tarih , ekonomi gibi alanlarda 1550 adet dergi ve gazeteden oluşan bir koleksiyon bulunuyor .

Konferans Salonu

Yüksek teknoloji alt yapısına sahip olan bu salonda her yaş grubu için etkinlikler yapılabiliyor . Kütüphanenin -2. katında bulunan salonun oturma kapasitesi 500 kişilik olup bu ölümde ayrıca uluslararası toplantılar da yapılabiliyor .

Eğitim Merkezi

Kütüphanenin -1 ve -2 . katında bulunan Eğitim Merkezinde katılımcılar için atölye çalışmaları yapılıyor . Ayrıca bu bölümde eğitim sınıfları da bulunuyor .

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesine Nasıl Gidilir ?

Millet Kütüphanesi`ne gitmek için Yenimallaye`ye giden otobüsleri kullanmanız gerekiyor . 169 ve 339 numaralı otobüs hatlarını kullanarak kütüphaneye ulaşım sağlayabilirsiniz . Eğer metro ile gitmek istiyorsanız , M1 ya da M2 metro hattını kullanarak da kütüphaneye gidebilirsiniz. Konum için buraya tıklayınız .

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi girişi ücretli midir ?

Millet kütüphanesine kimlik kartınızı kullanarak ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir